За въпроси и поръчки:
0897 854 574

Меню
Меню

ВРЪЩАНЕ И РЕКЛАМАЦИИ

Политика за връщане и замяна на продукти в xAuto.bg

Отказ от поръчка и връщане на продукт

На основание чл. 50 от ЗЗП купувач в качеството си на потребител по смисъла на ЗЗП в 14 дневен срок считано от датата на получаване на поръчката има право без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор. Стоката ще се приеме само, ако не е нарушен търговският ѝ вид. Отказани поръчки се изпращат обратно на адрес: София, ул. Петър Панайотов 3 - офис на Еконт - Илиянци база 1. На основание чл. 55 от ЗЗП потребителят трябва да изпрати или предаде стоките обратно на търговеца или на упълномощено от него лице не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на търговеца за решението си да се откаже от договора.

 

Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на клиента. При несъответствие на стоката с характеристиките посочени в страницата, доставчикът възстановява цялата платена от потребителя сума, включително и транспортните разходи платени от клиента за придобиване на стоката съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП и в срок от 14 дни от получаване на стоката и при условие на ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.


След като пратката бъде получена ще се свържем с Вас, за да потвърдим получаването ѝ, както и че стоката е в запазен вид, който позволява да я приемем обратно. Ние ще възстановим сумата в срок от 14 дни, считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. При плащане с кредитна, дебитна карта или пощенски паричен превод ще получите парите обратно по картовата си сметка. При плащане с наложен платеж ще получите сумата като пощенски паричен превод, който може да Ви бъде изплатен в посочен от Вас офис на куриерска фирма Еконт или по банков път на посочена от Вас банкова сметка. За получаването на пощенския паричен превод в офиса на куриера се изиска единствено лична карта.

Молим Ви да пазите кореспонденцията си като доказателства в случай на възникнали спорове.

 

Замяна на продукт

За да замените артикул от вече доставена поръчка е необходимо да следвате следните стъпки:

  1. Направете нова поръчка в нашия онлайн магазин на адрес xAuto.bg с желания от вас продукт, който ще замени вече доставения, като при завършване на поръчката напишете в "Допълнителни изисквания към поръчката", че правите поръчката с цел "замяна".
  2. След като завършите поръчка си наш оператор ще се свърже с Вас.
  3. Замени се изпълняват единствено при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката!

След обаждането от страна на наш оператор, ще получите допълнителна информация за начина, по който трябва да се върне продукта, който искате да замените. След като получим продукта и се уверим, че е в запазен търговския вид ние ще изпратим към Вас новата пратка с желаните от Вас размери/продукти.

При извънредни ситуации и открити дефекти на продукта можете да подмените избран артикул и в по-дълъг от стандартния срок. Подобни случаи ще бъдат разгледани индивидуално от екипа на xAuto и ще бъдат изпълнени извън посочената тук политика.

 

При замяна или връщане на стоки закупени от онлайн магазин xAuto.bg трябва да се спазват следните изисквания:

  • Стоките да НЕ са с нарушена цялостна опаковка.
  • Стоките да НЕ са със скъсани или липсващи етикети и/или аксесоари.
  • Стоките да НЕ са подлагани на каквато и да е манипулация, променяща оригиналния вид на продукта.

В случай, че даден върнат от клиента артикул не отговаря на горните изисквания, xAuto си запазва правото да върне стоката на клиента без предупреждение.


Друго

xAuto си запазва правото да променя настоящата Политика за връщане и замяна по всяко време, без предизвестие, като новите условия ще бъдат публикувани на настоящата страница. Настоящата Политика за връщане и замяна важат за онлайн магазин xAuto.bg и за неговите клиенти (купувачи). С публикуването на евентуални промени в условията, клиентите автоматично се считат за уведомени за новите условия и ги приемат.

Сравнение на продукти
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!